AMD savo renginio metu ne tik anonsavo „Radeon RX 480“ vaizdo plokštę bei išleido septintos kartos APU procesorius, bet ir parodė „Zen“ procesoriaus silicį.

AMD-Zen-Summit-Ridge-Processor

AMD teigia, kad „Summit Ridge“ kodinį pavadinimą turintys „Zen“ procesoriai klientams bus pateikti pagal planą – šių metų gale. Naujieji procesoriai bus skirti entuziastams ir turės aštuonis branduolius, gebančius veikti  šešiolika gijų. Su „Zen“ sulauksime visiškai naujos platformos – AM4, su DDR4 atmintimi. Ji debiutuoja jau dabar su septintos kartos APU procesoriais.

Įdomu, kad parodytas „Zen“ procesoriaus prototipas neturi kojelių, tad veikiausiai AM4 platforma turės visai kitokią lizdo konfigūraciją.

AMD-Zen-Summit-Ridge-Processor_2

AMD savo skaidrėse vis dar pateikia, kad „Zen“ turės net 40 % išaugusią skaičiuojamąją galią per taktą, palyginus su „Excavator“ architektūros procesoriais.

AMD-Zen-Summit-Ridge-Processor_1

Kaip minėjome, tame pačiame renginyje buvo anonsuoti ir septintos kartos APU procesoriai. Galime teigti, kad tai paskutinis „Bulldozer“ architektūros pasispardymas, kuri evoliucionavo į „Excavator“. Sekančios kartos APU procesoriais jau naudos „Zen“ architektūrą.

„Bristol Ridge“ kodinį pavadinimą turintys procesoriai siūlys kiek daugiau spartos nei pirmtakai bei net iki 25 % išaugusį energetinį efektyvumą.

AMD-Bristol-Ridge-Processors_9AMD-Bristol-Ridge-Processors_11AMD-Bristol-Ridge-Processors_10AMD-Bristol-Ridge-FP4-Launch_Computex_6-635x357AMD-Bristol-Ridge-APU-lineup